Pieni epäsäännöllisyys näemmä kannattaa! Alkuun "söin" säännöllisin väliajoin ja aina suunnilleen saman verran, ja paino kävi vähän jumimaan. Nyt olen muutaman päivän syönyt vähän holtittomammin, eli eri määriä ja valmisteita ja vähän säännöttömämmin. No, käytännössä jättänyt ehkä välipalan väliin ja syönyt päivällisellä reippaammin tai korvannut päivällisen ja iltapalan patukalla ja syönyt vähän reippaammin kasviksia. Elimistö ilmeisesti kuvittelee, että tiukka säännöstely ja hätätila on ohi (vaikka kalorimäärä on pysynyt alle 800) ja on nyt rojauttanut sitten neljässä päivässä taas kaksi kiloa pois. Sitä ennen meni kymmenen päivää kilon sisällä heiluen. On se elimistö sitten ihmeellinen, ei ole mikään kone... Mutta nyt joka tapauksessa on turvallisesti alle sadan -fiilis.

Eilen siivoilin myös vaatekaappia ja saatoin heittää jo poismeneviin liian isoja. Viikonloppuna ennen aloittamista oltiin anoppilassa juhlissa ja siellä olleet, silloin sopivat housut olivatkin nyt selvästi isot. Roikkuvat. Ja nyt käytössä olevat viinipunaiset sammarit taas eivät menneet läheskään kiinni. Yksi pallopaita, jonka joskus ostin toiveikkaana alesta, alkaa olla sellainen että voi pitää. Ilman että lapsi taas huomauttaa että äiti miks tossa paidassa on tollasia soikioita :-P Sen lisäksi The Hame meni jo kiinni.

The Hame on uskollisesti seurannut minua jo lähemmäs kaksikymmentä vuotta. Se on mittari. Valitettavan harvoin se on ollut sopivan kokoinen. Sinänsä se on ihan tavallinen kapea harmaa hame, ihan kiva kuosi siinä on ja pituus juuri polven yläpuolelle. Kokonumerosta ei hajuakaan, se on kulunut jo pois. Mutta jostain syystä vain pidän siitä ja se on muodostunut sellaiseksi mittariksi, että kun sitä voi pitää, niin ollaan jo paremmalla puolella. Tarkoittaa että BMI alle 40, selvästi. No, nyt se meni just just kiinni, mutta istua tai hengittää siinä ei voinut :-D

Kaapissa on myös yksi tavoitehame, jota en ole koskaan pitänyt. Se on merkinnältään 46, mutta sanoisin että 40-42 on lähempänä totuutta. Se on pitkä mustahopeinen ruusuhame, sellainen erinomainen pikkujouluhame. Ei ole vielä osunut reiluun kymmeneen vuoteen kohdalle niitä pikkujouluja, joissa se mahtuu. Ehkä tänä vuonna voin sitten vihdoin todeta, että oikeasti se ei ole ollenkaan minun tyyliseni ;-)